Protecția datelor1. DEFINIȚII GENERALE

Termenii și condițiile generale se referă la toate produsele și serviciile vândute de PLASTSISTEM SRL Cumpărătorului prin intermediul magazinului virtual www.ambalaje-hr.ro, iar aceste condiții pot fi modificate doar prin acordul scris al ambelor părți.

Astfel următoarele definiții înseamnă:

Cumpărător – persoana, societatea comercială sau altă persoană juridică care realizează o Comandă.

Vânzător – Societatea comercială PLASTSISTEM SRL, sediul: 535600, Odorheiu Secuiesc, str. Kőrösi Csoma Sándor nr. 23, Nr. Reg. Com.: J19/335/1998, CUI: RO 11026278

Produse și Servicii – orice produs sau serviciu specificat în cadrul Comenzii pe care Prestatorul îl asigură Cumpărătorului.

Cererea de ofertă – reprezintă doar o solicitare de preț și nu obligă financiar în vreun fel clientul. Cererea de ofertă este transmisă departamentului de vânzări, urmând să fie procesată, iar clientul va primi în cel mai scurt timp oferta de preț solicitată. În cazul în care reprezentatul de vânzări consideră necesar, vă contacta telefonic clientul pentru a obține informațiile necesare întocmirii ofertei de preț.

Comandă – un document electronic care reprezintă un mijloc de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin intermediul căruia Vânzătorul acceptă să livreze, să furnizeze Produsele și Serviciile, iar Cumpărătorul este de acord să achite contravaloarea acestora.

Contract – Comanda confirmată de Vânzător.

Proprietăți intelectuale – toate proprietățile care nu sunt concrete, precum know-how, drepturile de autor, drepturile referitoare la bazele de date, drepturile de proiectare, drepturile referitoare la modele, licențele, mărcile înregistrate, precum și un nume de domeniu înregistrat care se referă la oricare dintre cele menționate mai sus.  

Caracteristici – toate caracteristicile și/sau descrierile referitoare la Produse și Servicii așa cum acestea apar în cadrul Comenzii.

 

2. ÎNCHEIEREA CONTRACTULUI

Prin plasarea unei comenzi electronice sau telefonice prin intermediul paginii web menționate mai sus Cumpărătorul acceptă forma de comunicare (telefon sau e-mail) cu ajutorul căreia Vânzătorul își efectuează operațiile.   

Comanda include următoarele documente, în ordinea importanței:

 

a. Comanda (împreună cu mențiunile clare referitoare la livrare și facturare) și condițiile speciale ale acesteia

b. Mențiunile Cumpărătorului (dacă este cazul)

c. Termenii și condițiile contractuale (acestea trebuie acceptate în cadrul înregistrării)

 

În cazul în care Vânzătorul confirmă comanda, se presupune automat că condițiile Comenzii sunt acceptate. Se consideră că comanda este acceptată de Vânzător atunci când Vânzătorul confirmă verbal (prin telefon) Cumpărătorului comanda fără să fie necesară o confirmare separată pentru livrarea comenzii. Comanda neconfirmată de Vânzător niciodată nu se consideră un Contract.

 

Contractul intră în vigoare în momentul confirmării acesteia de către Vânzător. Comanda poate fi plasată telefonic sau în format electronic (webshop). Baza Contractului încheiat o reprezintă condițiile generale de vânzare.

Cumpărătorul poate plasa Comanda în următorul fel:

  • On-line pe pagina de web www.ambalaje-hr.ro, prin plasarea produsului în coșul de cumpărături și prin completarea datelor referitoare la facturare și livrare  
  • Prin telefon, la numarul de telefon 0744-636707

Vânzătorul confirmă orice comandă plasată de un Cumpărător potențial folosind adresa de e-mail furnizată de Cumpărătorul potențial.

 

3. DREPTURILE REZERVATE DE VÂNZĂTOR

a. Informațiile publicate pe paginile de web ale vânzătorului au caracter informativ și pot fi modificate de Vânzător fără nicio notificare prealabilă. Însă se poate întâmpla ca descrierile referitoare la produse să nu fie complete, iar vânzătorul se străduie să publice informațiile cele mai relevante pentru ca cumpărătorii să poată folosi produsul conform acelor parametri pentru care l-au achiziționat. 

b. În cazul traficului neobișnuit de mare al unei rețele de internet www.ambalaje-hr.ro își rezervă dreptul să îi roagă pe utilizatori ca – în vederea protecției informațiilor publicate pe site – aceștia să introducă manual codul de tip captcha.  

 

4. TRANSFERUL DREPTURILOR

După informarea Cumpărătorului, Vânzătorul își poate transfera drepturile contractuale fără acordul Cumpărătorului. Vânzătorul va fi întotdeauna responsabil față de Cumpărător pentru obligațiile sale contractuale. Fără acordul prealabil scris al Vânzătorului Cumpărătorul nu își poate transfera drepturile și obligațiile contractuale.

 

5. DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ ȘI INDUSTRIALĂ

Cumpărătorul are obligația de a respecta proprietatea intelectuală și de a nu divulga informațiile furnizate de Vânzător către terți, respectiv de a nu le publica pe acestea (pe internet sau în mass-media).

Vânzătorul declară pe proprie răspundere că întregul conținut al paginii web www.ambalaje-hr.ro este original sau folosește niște surse (imagini, texte etc.) aprobate. În cazul în care considerați că pagina de web www.ambalaje-hr.ro încalcă sub orice modalitate normele juridice referitoare la drepturile de proprietate intelectuală sau la drepturile de autor, vă rugăm să ne contactați.

 

6. POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE ȘI PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Pentru achiziționarea produselor/serviciilor oferite de PLASTSISTEM SRL, trebuie să vă furnizați anumite date cu caracter personal. În cazul în care refuzați furnizarea acestor date, nu puteți achiziționa/utiliza produsele/serviciile oferite de PLASTSISTEM SRL, respectiv nu puteți realiza relații de afaceri cu această societate.

Societatea PLASTSISTEM SRL este un operator de date cu caracter personal:
Sediul: 535600, Odorheiu Secuiesc, str. Kőrösi Csoma Sándor nr. 23
Nr. Reg. Com.: J19/335/1998
CUI: RO 11026278
E-mail: office@plastsistem.com
Telefon: +40-266-218-280

Operatorul de date cu caracter personal prelucrează următoarele date personale:
- nume;
- prenume;
- domiciliu (sau altă adresă de livrare furnizată de client);
- e-mail;
- număr de telefon

Pentru Marketing

Vrem să vă ținem la curent cu privire la cele mai bune oferte pentru produsele/serviciile care vă interesează. În acest sens, vă putem trimitem orice tip de mesaj (cum ar fi e-mail/SMS/mobil) conținând informații generale și tematice, informații cu privire la oferte sau promoții.
Ne asigurăm îtotdeauna că aceste prelucrări se efectuează cu respectarea drepturilor și libertăților dvs. și că deciziile luate în baza acestora nu au efecte legale asupra dvs. și nu vă afectează similar într-o măsură semnificativă.
În cele mai multe cazuri, ne întemeiem comunicările de marketing pe consimțământul dvs. prealabil. Vă puteți răzgândi și retrage consimțământul în orice moment prin accesarea link-ului de dezabonare afișat în cadrul mesajelor pe care le primiți de la noi prin mailchimp.

Scopurile colectării datelor sunt următoarele: executarea contractului încheiat la distanță, promovare și marketing.

Pentru încheierea contractului este obligatorie furnizarea datelor cu caracter personal; persoana respectivă are obligația să furnizeze aceste date personale, altfel împiedică încheierea contractului.

Operatorul de date transmite datele Dvs. cu caracter personal serviciului de curierat. Acest lucru este absolut necesar pentru livrarea produselor comandate.

Operatorul de date stochează datele cu caracter personal pe toată durata sa de existență sau până în momentul în care Dvs. îi comunicați acestui operator dorința Dvs. de a șterge datele Dvs. cu caracter personal.

Dvs. dispuneți de următoarele drepturi:

a) puteți solicita acces la datele Dvs. personale, le puteți modifica sau șterge pe acestea, respectiv puteți restricționa prelucrarea acestora;
b) puteți fi împotriva prelucrării, respectiv puteți purta datele;
c) vă puteți retrage acordul în orice moment fără ca această retragere să aibă vreun efect asupra caracterului legal al prelucrării efectuate pe baza acordului Dvs. dat înainte de retragere
d) puteți depune o plângere la o autoritate de supraveghere  

Societatea PLASTSISTEM SRL ia măsuri tehnice și organizatorice adecvate pentru asigurarea unui anumit nivel de siguranță, precum: acces prin parolă, salvarea datelor.  

Operatorul de date PLASTSISTEM SRL răspunde la cererile persoanelor ale căror date le prelucrează într-o lună de la primirea cererii.  

Prin informațiile sau materialele transmise prin intermediul site-ului Dvs. vă dați acordul ca Vânzătorul să utilizeze aceste idei, concepții, know-how-uri sau tehnici de care a făcut rost prin intermediul paginii de web www.ambalaje-hr.ro în mod liber și în interesul său. Societatea PLASTSISTEM SRL nu își asumă nicio obligație sau răspundere în privința caracterului confidențial al informațiilor transmise de utilizatorii site-ului în cazul în care normele juridice în vigoare nu prevăd altfel.  

 

7. TERMENE LIMITĂ

În cazul în care nu se poate respecta termenul de livrare și/sau termenul de expediție a Comenzii, Vânzătorul îl informează pe Cumpărător cu privire la termenul de livrare previzibil.

În cazul în care datele de facturare sau de livrare furnizate Vânzătorului sunt incorecte, se determină un alt termen pentru livrarea comenzii.

 

8. PREȚ, MODALITATE DE PLATĂ

Prețul produselor vor fi afișat sub sau lângă imaginea produselor în cazul fiecărui produs. 

Plata poate fi efectuată în următorul fel:
- în numerar sau cu card bancar în momentul preluării produselor de către Cumpărător;

Pentru Produsele și Serviciile furnizate Vânzătorul emite Cumpărătorului o factură. Cumpărătorul este obligat să furnizeze toate datele necesare pentru întocmirea facturii, în conformitate cu legile în vigoare.

La plasarea comenzii Cumpărătorul are obligația să specifice modalitatea de plată aleasă.

 

9. CONDIȚII DE LIVRARE

a. Livrare

Livrarea este efectuată cu serviciu de curierat contra cost în toată țara.

Produsele se livrează la termen de 1-3 zile de la preluarea comenzii. Costurile de transport diferă în funcție de greutatea coletului (nr.kg) și de zona unde trebuie livrată comanda. Aceste costuri vă vor fi comunicate telefonic, odată cu cererea de confirmare a comenzii lansată pe magazinul nostru online. Produsele se livrează în limita stocului disponibil. În cazul în care unul sau mai multe produse comandate nu se află pe stoc, veți fi înștiințați în acest sens și se va stabili, de comun acord, un alt termen de livrare.

b. Livrare – Ambalare

Cu excepția cazului în care Vânzătorul și Cumpărătorul convin altfel, Vânzătorul va fi scutit de riscurile și obligațiile legate de Produsele și Serviciile în momentul predării acestora Cumpărătorului.

Vânzătorul asigură ambalarea adecvată a Produselor și a Serviciilor, precum și furnizarea documentelor însoțitoare. 

Livrarea Produselor și Serviciilor va avea loc în Odorheiu Secuiesc și în zona orașului.

c. Transferul dreptului de proprietate

Transferul dreptului de proprietate asupra Produselor și Serviciilor va avea loc în momentul efectuării plății de către Cumpărător la locul indicat în cadrul comenzii.

 

10. ACCEPTAREA PRODUSELOR ȘI SERVICIILOR LIVRATE

Acceptarea va acea loc atunci când Produsele și Serviciile sunt în conformitate cu caracteristicile specificate în cadrul Comenzii. În cazul în care Cumpărătorul observă că Produsele livrate sau Serviciile furnizate nu sunt în conformitate cu specificațiile, Vânzătorul trebuie să le potrivească pe acestea.

Dacă Cumpărătorul este o persoană fizică, are dreptul să renunțe la contract și să restituie produsele comandate, respectiv are dreptul să renunțe la serviciile comandate fără penalizări și fără nici o motivare. În acest caz Cumpărătorul trebuie să își exprime această dorință de renunțare în 15 de zile de la preluarea produselor sau – în cazul serviciilor – în 15 zile de la încheierea contractului și trebuie să îi solicite în scris Vânzătorului returnarea Produsului.

Exercitarea dreptului de retragere din contract de către consumator este posibilă printr-o notificare prin telefon.  

În cazul exercitării de către consumatori a dreptului de retragere din contract, vânzătorul va returna întreaga sumă achitată de cumpărător în 1 zi de la efectuarea notificării privind retragerea din contract.  În cazul exercitării de către consumatori a dreptului de retragere din contract, vânzătorul va returna întreaga sumă achitată de cumpărător în termen de 15 zile de la efectuarea notificării numai după ce produsele au fost returnate în stare bună către Vânzător. Cheltuielile de returnare vor fi suportate de către client. Dacă produsele returnate sunt într-o stare în care nu mai pot fi revândute, ne rezervăm dreptul de a reexpedia produsul către client, pe cheltuiala acestuia.

 

11. GARANȚIE

În cazul fiecărui produs comercializat pe pagina de web www.ambalaje-hr.ro sunt valabile condițiile de garanție specificate în conformitate cu legile în vigoare.  

 

12. RĂSPUNDERE CONTRACTUALĂ

Vânzătorul nu este responsabil pentru prejudiciile suferite de Cumpărător sau de un terț din cauza îndeplinirii oricărei obligații contractuale a Vânzătorului, și nici pentru acele prejudicii care apar în urma utilizării Produselor și Serviciilor după livrarea acestora. 

 

13. FORȚA MAJORĂ

Niciuna dintre părți nu este responsabilă pentru neîndeplinirea obligațiilor contractuale în cazul în care neîndeplinirea obligațiilor i se datorează unui eveniment de forță majoră. Forța majoră semnifică un eveniment imprevizibil și inevitabil care este independent de voința părților.

 

14. SOLUȚIONAREA LITIGIILOR

Prezentul contract este guvernat de legea română. Eventualele litigii între Vânzător și Cumpărător vor fi soluționate pe cale amiabilă, iar în cazul în care acest lucru nu este posibil, litigiile vor fi soluționate de instanțele competente. 

 

15. EXCLUDEREA RESPONSABILITĂȚII

Imaginile afișate pe site-ul www.ambalaje-hr.ro au caracter informativ, produsele livrate pot diferi de aceste imagini.  

În cazul nelivrării sau a livrării necorespunzătoare a produselor comandate, valoarea maximă a obligației paginii de web www.ambalaje-hr.ro față de client este limitată la valoarea sumei încasate de Vânzător de la Cumpărător. În cazul în care prețurile sau orice alte detalii legate de produse sunt afișate incorect, www.ambalaje-hr.ro își rezervă dreptul să anuleze livrarea produsului respectiv și să îl informeze pe client cu privire la această situație în cel mai scurt timp posibil în cazul în care livrarea încă nu a avut loc.   

 

16. DISPOZIȚII FINALE

Părțile menționate în cadrul contractului sunt părți contractante independente și niciuna dintre părți nu are dreptul să-și asume sau să creeze obligații în defavoarea celeilalte părți. Prezentele condiții contractuale înlocuiesc orice acord prealabil verbal sau scris încheiat de părți cu privire la prezentul contract, și acestea nu pot fi modificate sau schimbate fără acordul scris și semnat al ambelor părți.